12. helmikuuta 2016

Elokuva: Joy (2016)Elokuva: Joy
Suomen ensi-ilta: 1.1.2016
Ohjaaja: David O. Russell
Genre: komedia, draama
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Edgar Ramirez, Isabella Rossellini, Diane Ladd, Elisabeth Röhm, Virginia Madsen
Ikäraja: S
Kesto: 2h 4min

Joy on villi tarina perheestä neljässä sukupolvessa sekä tytöstä, josta kasvaa vaikutusvaltainen matriarkka hänen perustaessaan yritysdynastian. Petos, kavallus, viattomuuden menetys ja rakkauden arvet verhoavat tätä äärimmäisen tunnepitoista ja inhimillistä tragikomediaa perheensä ja yrityksensä todellisesta johtajasta, joka saa vastaansa liike-elämän anteeksiantamattoman maailman. Liittolaisista tulee vastustajia ja vastustajista tulee liittolaisia, niin perheen sisällä kuin ulkopuolellakin, mutta Joyn vahva kunnianhimo ja mielikuvitus kantavat hänet ongelmien läpi.

Arvostelu: Jos joku olisi minulle joskus sanonut, että tulisin joskus katsomaan elokuvan keksijästä kuka kehitteli itsekuivaavan mopin, niin en olisi uskonut. Mutta, koskaan ei voi tietää, että mitä elämässään näkee ja nyt olen saanut nähdä taas yhden ainutlaatuisen tarinan. Näin elokuvan jälkeen en voi suositella tätä kokemusta melkeinpä kenellekään, ellei ole sitten kiinnostunut mopeista. Tai kodin siivousvälineistä yleensä.
Okei, kyllä tässä elokuvassa oli myös se opetus. Unelmia kuuluu ja täytyy tavoitella. Joskus on vaikeaa, mutta se kuuluu asiaan. Näin ei pidä kaikkea itsestään selvyytenä. Toki Joyn vaikeudet tuntuivat ylitsepääsemättömiltä. Silti, jos uskot johonkin, niin tavoittele sitä unelmaa. Toki neuvojen kuunteleminen on tärkeää ja näin, mutta jos haluaa jotain, niin kukaan muu kuin sinä ei pysty sitä puolestasi tekemään.
Arvosana: **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti