23. elokuuta 2015

Elokuva: 007 Spectre (2015)Elokuva: 007 Spectre
Suomen ensi-ilta: 30.10.2015
Ohjaaja: Sam Mendes
Genre: toiminta, seikkailu, jännitys
Pääosissa: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris
Ikäraja: 12
Kesto: 2h 29min

Arvoituksellinen viesti menneisyydestä saa James Bondin lähtemään yksin Mexico Cityyn ja sieltä Roomaan, mssä hän tapaa pahamaineisen rikollisen kauniin ja kielletyn lesken, Lucia Sciarran (Monica Bellucci). Bond soluttautuu salaiseen kokoukseen ja paljastaa SECTRE:nä tunnetun uhkaavan järjestön olemassaolon.
Sillä välin Lontoossa Max Denbigh (Andrew Scott), Kansallisen turvallisuuden keskuksen uusi johtaja, kyseenalaistaa Bondin toimet ja myös M:n (Ralph Fiennes) johtaman M16:n merkityksen. Bond värvää salaa Moneypennyn (Naomie Harris) ja Q:n (Ben Whishaw) avukseen etsimään käsiinsä Madeleine Swannin (Léa Seydoux), vanhan vihollisensa Mr Whiten (Jesper Christensen) tyttären, joka voi ehkä auttaa SPECTRE:n verkoston selvittämisessä. Koska Madeleine on salamurhaajan tytär, hän ymmärtää Bondia paremmin kuin kukaan muu pystyisi.
Uskaltautuessaan kohti SPECTRE:m ydintä Bondille selviää kylmäävä yhteys itsensä ja etsimänsä vihollisen (Christoph Waltz) välillä.

Arvionti: En muista viimeksi katsomaani Bondia, enkä muutenkaan ole mikään fani. Tämän elokuvan nähtyäni, en ole edelleenkään kovin suuri fani. Vaikka juonta ja toimintaa löytyi, niin jotenkin tämä elokuva oli laimea suoritus. Odotukseni elokuvaa kohtaan olivat yllättävän korkealla, mutta aika nopeasti tajusin, että odotukset olivat aivan turhia. Aluksi mentiin pahisten pillin mukaan ja lopuksi Bond räjäytti kaikki paikat ja hyvä voitti. Noin niin kuin lyhyesti. Ja ainiin, nainen jäi eloon. Jotain uutta näihinkin elokuviin saatu.
Jos nyt kuitenkin pitää sanoa yksi hyvä asia, niin se oli alku. Koska se sopi hyvin elokuvan julkaisu ajankohtaan. Mexicon Kuolleiden päivä, jolloin kuolleet elävät.
Muuten tämä elokuva jatkaa samaa Bond kaavaa kuin edeltävätkin elokuvat, musiikkia myöden. En tiedä, ehkä tämä vain nyt vaikutti liian pitkäveteiseltä ja kaksi ja puolituntia elokuvateatterin penkillä oli minulle liikaa.
Arvosana: ☆☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti