27. tammikuuta 2015

Elokuva: 8-pallo (2013)Elokuva: 8-pallo
Suomen ensi-ilta: 22.2.2013
Ohjaaja: Aku Louhimies
Käsikirjoittajat: Jari Rantala
Genre: draama, rikos
PääosissaJessica Grabowsky, Eero Aho, Pirkka-Pekka Petelius, Mikko Leppilampi
Ikäraja: 16
Kesto: 108min

Pike on vankilasta vapautuva pienen tytön äiti. Enää ei ole varaa tehdä virheitä. Entinen rakastettu tuo mukanaan intohimon ja menneisyyden taakan. Pike on kuitenkin päättänyt pitää kiinni mahdollisuudestaan uuteen elämään, hinnalla millä hyvänsä.

Perustuu: Markko Kilven rikosromaaniin "Elävien kirjoihin"
Arviointi: Olen kuullut tästä elokuvasta niin hyviä kuin huonojakin kommentteja. Alkuodotukseni olivat siis hieman hataralla pohjalla. Luotin kuitenkin siihen, että arvostettu ohjaaja on tehnyt kunniaa kirjalle (jota en valitettavasti ole lukenut, enkä varmaan tule koskaan lukemaankaan). Ja niinhän se olikin. Tai ainakin elokuva oli hyvä, mielenkiintoinen, katsomisen arvoinen. 
     Itselläni on pieniä ennakkoluuloja aina suomalaisia elokuvia kohtaan. Mutta mitä enemmän olen nyt katsellut näitä uudempia tulokkaita, niiden tyyli on muuttunut paljon viimeisten vuosien aikana. Ja vain parempaan suuntaan. Tämä elokuva on yksi hyvä esimerkki siitä, että kyllä suomalaisetkin osaavat tehdä hyviä elokuvia. No juu, ehkä joidenkin mielestä tässä elokuvassa väkivaltaa on korostettu liikaa. Ja ehkä niin onkin. Helpoin katsottava tämä elokuva ei todellakaan ole.
     Ja nyt täytyy sanoa aivan suoraan, että viimeisiä minuutteja en pystynyt katsomaan. Olin kuullut ne minuutit ystävältäni hyvin yksityiskohtaisesti, enkä halunnut saada niitä kuvia eteeni oikeasti.Mutta jos yhdistää katkeruuden, väkivallan sekä kasipallon ja villasukan, niin eihän siinä hyvin tule käymään.
Arvosana: ****


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti