5. toukokuuta 2014

Elokuva: Muutoksii (2014)


Elokuva: Muutoksii

Suomen ensi-ilta: 4.4.2014
Ohjaaja: Sami Laitinen
Gengre: draama, kotimainen

Pääosissa: Tiitus Rantala, Sami Hussein, Milana Novokmet, Nuutti Konttinen, Amanda Löfman
Ikäraja: 12
Kesto: 90min


Muutoksii on elokuva kahden pojan ystävyydestä ja siitä, kuinka yllättävä onnettomuus on vähällä pilata kaiken. Ystävyydenkin.

Muutoksii kertoo Antista ja Muhiksesta, kahdesta 12 v. herttoniemeläiskundista. Spurgu hyökkää poikien kimppuun. Pojat tönäisevät äijän kalliolta alas ja vannovat;
Tästä ei kerrota kellekkään, mutsin nimeen, ikinä, kuolemaan saakka...


Muutoksii kertoo ystävyydestä, suvaitsevaisuudesta ja rohkeudesta noudattaa omaa sisäistä ääntään.

Arviointi: Öm, joo. Täytyy kyllä sanoa, että tämä jos joku, on sekava elokuva. Kyllä, idea oli hyvä ja järkevä ja kaikkea positiivista. Ei, toteutus ei toiminut ja kaikki tuntui jäävän kesken. Ainakin itse elokuva loppui niin oudosti keskelle peltoa, että kaikki teatterissa olleet jäivät katsomaan lopputekstejä suut auki.
     Kuten sanoin, idea elokuvan takana oli järkevä. Ja kyllä elokuva oli saatu toteutettua hyvin puhuttavalla tavalla. Kuitenkin, elokuvan jälkeen jäi niin monta kysymystä ilmaan, että ei niitä kaikkia voinut edes enää muistaa. Lista oli loputon. Mitä kalliolta pudonneelle spurgulle lopulta kävi? Jäivätkö Antti ja Muhis kiinni tapahtuneesta? Mitä tapahtui Muhiksen veljelle ja serkuille ja muille? 
     Ainoa hyvä asia tässä elokuvassa oli oikeasti se, että elokuva oli ainakin jollain tasolla puhutteleva. Ja ainakin se on ajankohtainen. Mutta en usko, että se oikein riittää...
Arvosana: **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti