5. toukokuuta 2014

Elokuva: Korso (2014)


Elokuva: Korso

Suomen ensi-ilta: 28.2.2014
Ohjaaja: Akseli Tuomivaara
Gengre: kotimainen, draama
Pääosissa: Mikko Neuvonen, Iiro Panula, Niko Vakkuri, Richmond Ghansah, Iida Lampela, Petri Manninen
Ikäraja: 12
Kesto: 91min

Korsolainen Markus (Mikko Neuvonen) haaveilee katukoristähteydestä New Yorkissa, vaikka todellisuudessa päivät kuluvat kavereiden kanssa pelaillen ja lähiössä lorvien. Tasainen arki saa käänteen, kun pikkusisko Heta (Iida Lampela) tuo yöksi kotiin uuden poikaystävänsä, kongolaistaustaisen Jojon (Richmond Ghansah). Itsetietoinen lukiolaispoika Jojo nauraa Markuksen unelmalle. Markus päättää hankkia matkarahat New Yorkiin ja pistää itsensä ja lopulta kaverinsakin likoon todistaakseen, että unelma on kaikkea muuta kuin typerä.


Arviointi: Hmm, täytyy sanoa, että ideahan tämän elokuvan taustalla oli hyvä. Todella hyvä. Toteutus ei kuitenkaan ollut aivan sellainen, kun kuvittelin sen trailerin perusteella olevan. Ja elokuvan jälkeen jäi vielä niin monia aukkoja ilman vastausta, että joutui oikein miettimään, mikä idea millään elokuvassa tapahtuneella asialla oli. Varsinkin elokuvan loppu oli hieman epäselvä.

     Itse ajattelen, että elokuvan ideana oli näyttää, että haaveita ja unelmia pitää olla ja niitä pitää tavoitella. Ja vaikka aina ei pääse aivan sinne asti minne haluaisi päästä, ei saa lopettaa yrittämistä. En tosin nyt tarkoita, että jokaisen täytyy toimia niin kuin Markus elokuvassa. Se on kuitenkin karu totuus, että mitään ei voi saada jos ei mitään tavoittele.
     Tämän lisäksi pidin siitä, miten elokuvaan oli saatu tuotua pieniä perheongelmia. Loppujen lopuksi ongelmat perheen sisällä eivät kuitenkaan haitanneet, vaan jokainen piti huolen toisistaan.
Arvosana: ***
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti