5. toukokuuta 2014

Elokuva: Kirjavaras (2014)
Elokuva: Kirjavaras (The Book Thief)

Suomen ensi-ilta: 4.4.2014
Ohjaaja: Brian Percival
Gengre: draama

Pääosissa: Geoffrey Rush, Emily Watson, Sophie Nelisse, Nico Liersch, Ben Schnetzer
Ikäraja: 12
Kesto: 130min


Kirjavaras kertoo nuoresta ja rohkeasta Liesel-tytöstä, joka lähetetään asumaan sijaisperheeseen Saksassa vellovan toisen maailmansodan vuoksi. Tyttö oppii lukemaan perheen rohkaisemana ja heidän kotinsa portaiden alla asuvan juutalaisen Maxin tukemana. Lieselle ja Maxille sanojen ja mielikuvituksen antamasta voimasta tulee pakotie sodan varjostamassa ajassa. Tämä elämänmyönteinen ja sympaattinen elokuva on tarina selviytymisestä ja ihmisen sinnikkyydestä.


Arviointi: Toinen maailmansota ja Hitler ovat jotain sellaista, joille on aina paikka omassa maailmankatsomuksessani. En tiedä miksi, mutta jotenkin kaikki tieto mikä aiheeseen liittyy, on aina saanut mielenkiintoni heräämään. Eikä tämä elokuva ollut lainkaan poikkus sääntöön. En tosin ole mikään kovin suuri fani katsomaan värielokuvia sodista. Varsinkaan, kun joistain kohtauksista mieleeni tulee Walt Disneyn elokuvat (esimerkiksi kohtaus josta yllä oleva kuva on). Ne vain eivät ole hyvä yhdistelmä.

     Oli jotenkin niin herttaista katsella nuoren Lieselin kasvua. Aivan niin kuin muidenkin hahmojen. Lieselissä vain oli jotain sellaista, joka sai herkistymään ja ymmärtämään. Siinä tytössä vain oli jotain niin lumoavaa. 
     Elokuva oli kasvutarina, jonka voi melko hyvin yleistää jokaiseen toisen maailmansodan kokeneeseen henkilöön. Eläminen pelossa ja etsimässä rakkautta ja kunnioitusta. Halu säilyttää ne asiat, jotka ovat osa omaa intohimoa ja identiteettiä. Nykyään ihmisten ei tarvitse ajatella näitä asioita, sillä meille kaikki on niin itsestään selvää.
Arvosana: ****

2 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste blogissani. Toivottavasti siitä on enemmän iloa kuin harmia. Mukavaa toukokuista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, vastailen mielelläni :)

      Poista