5. toukokuuta 2014

Elokuva: Divergent (2014)


Elokuva: Outolintu (Divergent)

Suomen ensi-ilta: 9.4.2014
Ohjaaja: Neil Burger
Gengre: toiminta, seikkailu, romantiikka, sci-fi

Pääosissa: Shailene Woodley, Kate Winslet, Theo James, Ashley Judd, Ray Stevenson, Jai Courtney
Ikäraja: 12
Kesto: 140min


Tris ei ole peloissaan. Hän on kauhuissaan.

Sata vuotta sitten kansakunnan perustajat loivat järjestelmän rauhan takaamiseksi. Ihmiset on jaettu ominaisuuksiensa perusteella viiteen eri ryhmään: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. Jokainen testataan, jotta jokainen löytää oman paikkansa. Testin avulla tiedetään kuka kukin on ja mihin osastoon jokainen kuuluu. Loppuelämää koskeva päätös ryhmästä saattaa merkitä hyvästejä omalle perheelle ja ystäville.


Trisillä on edessään testit ja lopullinen päätös. Trisin testien tulokset osoittautuvat yllättäen epäselviksi ja hän saa kuulla, että erilaisuus on erittäin vaarallista. Häntä varoitetaan, ettei hän tule löytämään omaa ryhmää missä elää… Yksi päätös voi muuttaa elämän.

Arviointi: Olen sitten niin ihastunut ja rakastunut tällaisiin toimintaelokuviin. Ja sen vuoksi en keksi oikein mitään huonoa sanottavaa tästä elokuvasta. Enkä oikeastaan mitään hyvääkään. En ole ehtinyt vielä lukemaan tätä kirjaa mihin elokuva perustuu, mutta niin on kuitenkin tarkoitus tapahtua ennen kuin tästä elokuvasta ilmestyy toinen osa. 

     Tämä elokuva on täynnä toimintaa ja asiat etenevät huimaa vauhtia. Tosin joskus en ollut aivan varma, että onko meineillä oleva kohtaus jostain unesta vai mistä. Niissä kohtia juoni siis vähän tuntui katkeilevan, mutta en antanut näiden pikkuvikojen paljoa haitata elokuvakokemustani.
     Näyttelijät oli valittu hyvin, vaikka täytyykin myöntää että naispääosan näyttelijä ei todellakaan kuulu omiin suosikkeihini. Tämän elokuvan myötä kuitenkin käsitykseni hänestä muuttui hieman parempaan suuntaan. Eli myös sen osalta tämä elokuva oli hyvä ja mielenkiintoinen ja onnistui monessa asiassa.
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti