24. maaliskuuta 2014

Elokuva: Need for Speed (2014)
Elokuva: Need for Speed

Suomen ensi-ilta: 14.3.2014
Ohjaaja: Scott Waugh 
Gengre: toiminta, jännitys

Pääosissa: Aaron Paul, Dominic Cooper, Michael Keaton, Dakota Johnson, Imogen Poots, Scott Mescudi, Rami Malek
Ikäraja: 12
Kesto: 130min

Need for Speed perustuu kaikkien aikojen menestyneimpään konsolipeliin. Elokuvassa seurataan Tobey Marshallia, joka osallistuu laittomiin kaupunkirata-ajoihin. Tobey on juuri päässyt vankilasta, jouduttuaan sinne syylliseksi lavastettuna. Kosto mielessään Tobey osallistuu maan halki ajettavaan kisaan voittaakseen. Luvassa on korkeaoktaanista vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Arviointi: Ou my. Tästä tuli niin mieleen Fast & Furious. Paitsi että tässä ajokohtauksien kuvaamiset oli huonommat. Mikä hieman itseä häiritsi kun on tottunut tuohon F&F laatuun ja sitten menee katsomaan sellaisen elokuvan, jossa kuvakulma vaihtuu miten sattuu ja muutenkin oli pieniä paranneltavia kohtia. Mutta ehkä (painotus sanalla ehkä) tässä oli jotain, mikä oli hieman parempaa kuin F&F- elokuvissa. Meinaan juoni. Tässä yksi elokuva sisälsi jo kokonaisen juonen, toisin kuin F&F:hän on periaatteessa kokonaisuutena yksi suuri juoni. Ja yksi osa on aina pieni pala tätä suurta kokonaisuutta.

     Periaatteellisesti tämä elokuva kulki tasaisesti eteenpäin, eikä varmasti kenellekään jäänyt mitään suurempia kysymyksiä esitettäväksi. Tosin itseäni hieman häiritsi se ruskeaverikkö. En aivan ymmärtänyt hänen tarkoitusta. 
     Ajattelin ensin, että koska tämä perustuu konsolipeliin, tämä olisi sellainen sekava kasa autolla ajamista ja ihmissuhde kriisejä. Mutta toisin kävi. Tämä oli mielenkiintoinen elokuva, jonka todellakin voisin katsoa uudelleen. Ja oikeasti tästä ei edes olisi huomannut, että perustuu johonkin peliin ellei sitä olisi tiennyt jo etukäteen. Mutta se minun täytyy sanoa, että onneksi tähän elokuvaan oli saatu edes yksi tällainen konsolipeleissä niin normaali hyppy- kohtaus. Siis oikeasti. Kaikki ketkä ovat joskus pelanneet autopelejä niin tietävät, että se vain kuuluu asiaan, että autolla ajetaan hyppyristä ja toivotaan että päädytään oikein päin alas. Ja varsinkin kun tässä elokuvassa se oli vielä kuvattu juuri niin, kuin peleissä kuvataan. Aivan mahtavaa.

     Sitten tästä arvosanasta haluaisin sanoa sen verran, että haluaisin antaa tälle neljä ja puoli tähteä, mutta koska en noita puolikkaita ole tähänkään mennessä jaellut, niin minun on pakko antaa vain neljä. Sillä vaikka tämä oli hyvä ja miellyttävä katselukokemus, niin ei tämä aivan täydelliseen päässyt...
Arvosana: ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti