23. maaliskuuta 2014

Elokuva: Harry Potter ja Salaisuuksien kammio (2002)


Elokuva: Harry Potter ja Salaisuuksien kammio (Harry Potter and the Champer of Secrets)
Suomen ensi-ilta: 22.11.2002
Ohjaaja: Chris Columbus
Käsikirjoittajat: Steve Kloves
Gengre: fantasia, seikkailu
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Ikäraja: 12
Kesto: 161min

Harry aloittaa varoituksista huolimatta toisen lukuvuotensa Tylypahkan noitakoulussa, jossa pian alkaa tapahtua kauheita. Seinien sisältä kuuluu pahansuopia ääniä ja jokin voima muuttaa oppilaita kiveksi. Jopa Harrya itseään epäillään tapahtumien alkusyyksi, joten hänen on ryhdyttävä selvittämään totuutta ystäviensä kanssa.

Arviointi: Oi voi. Toinen osa katsottu ja en vain voi olla nauramatta Lockhartille. Vaikka tosin aina elokuvan alussa hän ärsyttääkin aivan suunnattomasti, niin loppua kohden häne hahmonsa paranee. Muutenkin hahmojen kannalta tämä toinen osa on paljon parempi, sillä näyttelijät tuntuvat päässeen viimein hahmojensa ytimeen. He eivät enää tunnu niin robottimaisilta, kuin ensimmäisessä osassa. 
     Tässä osassa pidän myös siitä, että on enemmän toimintaa ja juoni on paljon parempi. Ensimmäisessä osassa vain tultiin kouluun ja Hermione kävi kaikkien hermoille ja muut oppilaat vain näyttivät söpöjä kasvojaan. Tässä osassa kaikki tosin näyttivät kasvaneen kauhean paljon ensimmäiseen verrattuna. Tosin Malfoyn hiustyyli pysyi edelleen samana sliipattuna. Jotain mistä en niin kauheasti pidä.
     En tiedä että mitä muuta tästä oikein voisin kirjoittaa. Koska oikeasti, tämä osa on parempi kuin ensimmäinen, mutta ei tämäkään nyt aivan täydellinen ole. Tässäkin on niitä pieniä asioita jotka minua ärsyttää. Ehkä olen katsonut tämän liian monta kertaa näiden kahdentoista vuoden aikana kun tämä on ollut katsottavissa..

Arvosana: ****

Tämä kirja on osa "Harry Potter"- haastetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti