23. maaliskuuta 2014

Elokuva: Harry Potter ja Azkabanin vanki (2004)


Elokuva: Harry Potter ja Azkabanin vanki (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
Suomen ensi-ilta: 4.8.2004
Ohjaaja: Alfonso Cuarón
Käsikirjoittajat: Steve Kloves
Gengre: seikkailu, fantasia
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
Ikäraja: 12
Kesto: 141min

Harry ja hänen ystävänsä Ron ja Hermione palaavat Tylypahkan noitien ja velhojen sisäoppilaitokseen kolmannelle vuosikurssille, jossa jo teini-ikäiset velhoystävykset joutuvat kohtaamaan pahimmat pelkonsa kohdatessaan vaarallisen paenneen vangin (Gary Oldman).
 

Arviointi: Kolmas osa ja samalla jollain tasolla henkilökohtainen suosikkini. Harrysta ja muista on viimein kasvamassa hieman sääntöjä rikkovia oikeita nuoria, eikä vain sellaisia seinäruusuja jotka nyt sattuvat olemaan koo sarjan päähenkilöitä. Tässä osassa on vain enemmän todentuntua kuin aikaisemmissa ja myöhemmissä osissa. Ehkä se johtuu siitä, että tässä elokuvassa ei ole ollut kaapupakkoa,, en tiedä. 
     Sirius on sellainen hahmo johon rakastuin heti kun hän ilmestyi ja myös se on osatekijä siihen, että tämä elokuva vain on niin hyvä. Hänessä vain on jotain mikä vetoaa minuun, on se sitten hulluus tai sympaattisuus, siitä en ole niin kiinnostunut. Tosin täytyy myöntää, että jos hän tulisi sen näköisenä kuin hän elokuvassa on, vastaan kadulla niin lähtisin vastakkaiseen suuntaan,, ja nopeasti. Sen verran hullulta hän näyttää.
     Toinen uusi hahmo tässä osassa on Punurmio, joka hänkin on ihan mukava hahmo, vaikkakin tässä elokuvassa hänet näytetään aivan oudossa valossa. Kirjassa hänestä on sentään tehty hieman tervejärkisempi. Ja kolmas uusi hahmo, Peter Piskuilan. Yh, minkä näköinen hän on. Täytyy kyllä sanoa, että hän olisi voinut kuolla heti . Ihan sama, että hän vasta tuli koko sarjaan mukaan. 
     Ja sitten vielä viimeisenä minulle tärkeä hahmo näistä uusista, Remus Lupin. Hän näyttää kyllä ihmisenäkin vähän ihmissudelta. Tuli mieleen tuossa kun katselin. En ole aikaisemmin huomannut. Tai sitten olen vain keskittynyt niin kovin siihen, millainen persoona hän on. Aivan ihana. Ja näyttelijänä David Thewlis on hyvä, vaikka en olekaan häneen törmännyt missään muussa elokuvassa.
     En kuitenkaan voi antaa tälle elokuvalle täysin viittä tähteä, sillä eihän tässä osassa edes ollut mitään kunnon juonta. Tämän osan idea vain oli Siriuksen löytäminen ja pelastaminen - ja halu tappaa hänet heti löytämisen jälkeen. Mutta eipä tässä sitten muuta ollut. Toki juu tämän osan myötä sarjaan tuli taas mukaan monta tärkeää hahmoa, mutta se ja vain se tuntui olevan tämän osan idea.

Arvosana: ****


Tämä kirja on osa "Harry Potter"- haastetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti