18. syyskuuta 2013

Kirja: City of Ashes


Kirja: The Mortal Instruments: City of Ashes (suom. Varjojen kaupungit: Tuhkakaupunki)
Kirjailija: Cassandra Clare
Gengre: fantasia, nuoret
Sarja: The Mortal Instruments #2
Julkaisuvuosi: alk. per. 2008 (suom. 2010)
ISBN: eng. 1-4169-1429-3 (suom. 978-951-123-2216)

 Enemmän kuin mitään muuta Clary Fray haluaisi kaiken palaavan normaaliksi - ehkä seurustelu Somin kanssa auttaisi? Mutta Varjometsästäjät eivät päästä häntä otteestaan - varsinkaan heistä hurmaavin ja raivostuttavin, Claryn vasta löytynyt veli Jace. Lisäksi syyllinen Claryn äidin maagiseen koomaan on vaarallinen mielipuoli Valentine, joka lienee Claryn isä. Paremminkin voisi mennä!
     Sitten joku alkaa surmata New Yorkin haltioita, ihmissusia ja vampyyreja. Lisäksi jo toinen Muutoksen välinestä, Kohtalon miekka, katoaa. Pystyykö Clary estämään pahimman varjojen maailmassa, jossa rakkauteen ei voi luottaa ja jossa valta on vaarallisen viettelevää.

Muita kirjailijan kirjoja: sarjassa aiemmin ilmestynyt osa: "City of Bones"
Arviointi: Ensimmäisen osan luettuani oli aivan pakko alkaa heti lukemaan tätä toista osaa kun sain sen käsiini. Mahtava meno jatkui ja pidin siitä, miten kirjaan oli saatu hieman enemmän (tai ainakin se tuntui siltä) toimintaa ja taistelukohtauksia. Claren kirjoitustyyli on kyllä hyvin kuvailevaa mikä minusta on hyvä asia, sillä mielikuvat on silloin paljon helpompi muodostaa. Myös Claryn "suhdedraamoista" oli ihan mukava lukea, eikä niistä ollut kerrottu liikaa.

     "... (Luke:) "I just thought it would be good for you to have a friend right now."
     (Clary:) "I have Simon."
     Luke pushed his glasses back up his nose. "Did I hear him call you his girlfriend?"
     She almost laughed at his bewildered expression. "I guess so.""

     Kirjaa lukiessa oli myös mukava lukea hieman enemmän - ensimmäiseen osaan verraten - Jacen ajatuksia ja hänen menojaan. Tätä kirjaa lukiessa erotti vielä paremmin Jacen tyylin käyttäytyä toisia kohtaan, mikä vain muodosti vielä paremman kuvan hänestä mieleen.

     "Jace picked up the phone on the third ring, sounding out of breath. "Clary", he said, starling Simon until he realized that of course Clary's name would have popped up on Jace's phone. "Clary, are you all right?" 
     Simon hesitated. There was a tone in Jace's voice he'd never heard before, an anxious concern devoid of sarcasm or defense. Was that how he spoke to Clary when they were alone?"
Arvosana: 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti