2. syyskuuta 2013

Elokuva: Varjojen kaupungit: Luukaupunki (2013)


Elokuva: Varjojen kaupungit: Luukaupunki (The Mortal Instruments: City of Bones)

Suomen ensi-ilta: 30.8.2013
Ohjaaja: Harald Zwart
Gengre: fantasia, toiminta, seikkailu, romantiikka

Pääosissa: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Lena Headey, Jonathan Rhys Meyers, Kevin Zegers, Robert Sheehan, Jared Harris, Aidan Turner, Kevin Durand, Robert Maillet, Jemima West, Godfrey Gao
Ikäraja: 12
Kesto: 130min


Kun Clary Fray (Lily Collins) lähtee New Yorkin Pandemonium-yökerhoon, hän ei todellakaan odota joutuvansa todistamaan nuoren pojan murhaa – varsinkaan murhaa, jonka tekee kolme outoihin tatuointeihin verhottua ja merkillisiä aseita käyttävää nuorta. Lisäksi ruumiskin katoaa vielä jäljettömiin. Tapauksesta on hankala ilmoittaa poliisille, kun kukaan muu ei ole nähnyt tappajia eikä jäljellä ole mitään – ei edes veritahraa – jolla voisi todistaa pojan kuolleen. Vai oliko uhrina poika?


Näin Clary tulee ensi kerran kohdanneeksi Varjometsästäjät – soturit, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen kitkeä demonit maan päältä. Hän tapaa ensi kerran myös Varjometsästäjiin kuuluvan Jacen (Jamie Campbell Bower), joka näyttää päällepäin enkeliltä mutta jolla on varsin pirullinen luonto. Vuorokauden kuluessa Clary kuitenkin tempautuu mukaan Jacen ja Varjometsästäjien maailmaan kostoretkelle, kun hänen oma äitinsä katoaa ja demoni hyökkää vielä Claryn itsensäkin kimppuun. Mutta miksi demonit olisivat kiinnostuneita Claryn ja tämän äidin kaltaisista tavallisista kuolevaisista? Ja miten Clary on yhtäkkiä saanut näkemisen kyvyn? Sen Varjometsästäjätkin haluaisivat tietää…

Arviointi: Jos sydämeni olisi hakannut vielä hieman kovempaa (tai kauemmin), olisin varmasti saanut jonkinlaisen kohtauksen."Karu" totuus kuitenkin oli se, että elokuva ehti loppua ennen tätä. Nyt en siis voi jäädä kuin odottamaan seuraavaa osaa joka toivottavasti ilmestyy ensivuonna. 


     Elokuva oli sataprosenttista toimintaa, menoa ja vaarallisia tilanteita - eli täydellinen elokuvaelämys! Jace ei ehkä ole kaikkien mieleen, mutta minä pidin hänestä kovasti. Kovan kuoren alle on piiloutunut herkkä mies, jonka esiin saaminen on työn ja tuskan alla. Clary taas oli vahva luontoinen eikä arkaillut tehdessään välttämättömiä asioita. Enkä voi jättää mainitsematta minua ihastuttavaa Simonia (Robert Sheehan). Hän oli vain niin ihana, eikä hänestä voinut olla pitämättä. Tosin, hyvässäkin elokuvassa on oltava joku hahmo josta ei pidä. Tässä elokuvassa sen roolin sai Isabelle (Jemima West). En vain voinut ymmärtää sitä, miksi hän suhtautui Claryyn niin negatiivisesti. En tosin kiellä, ettei hänellä olisi ollut mitään syytä tunteisiinsa.. Isabelle ei vain nyt saanut minussa aikaan sävähdyksiä, vaikka hän olikin hyvä taistelemaan ja oli lojaali ystävilleen.
Arvosana: 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti