2. syyskuuta 2013

Elokuva: Smurffit 2 (2013)
Elokuva: Smurffit 2 (The Smurfs 2)
Suomen ensi-ilta: 6.9.2013
Ohjaaja: Raja Gosnell
Gengre: animaatio, komedia

Ikäraja: 7
Kesto: 100min


Velho Gargamel loihtii maailmaan muutaman pahanilkisen smurffimaisen hahmon — tuhmurin — joiden kautta hän toivoo saavansa käyttöön salaperäisiä voimia sisältävän smurffiesanssin. Mutta kun Gargamel tajuaa, että esanssin voi saada vain oikealta smurffilta — ja että vain Smurffiinan tuntema loitsu voi tehdä tuhmureista oikeita smurffeja — hän sieppaa Smurffiinan ja vie tämän Pariisiin, missä Gargamel on saavuttanut mainetta maailman mahtavimpana velhona.


Niinpä Suursmurffi, Tohelo, Ärjy ja Kaunosmurffi joutuvat palaamaan meidän maailmaamme ja yhdistämään jälleen voimansa ihmisystäviensä Patrick ja Grace Winslow´n kanssa pelastaakseen Smurffiinan. Saako Smurffiina, joka on aina tuntenut olevansa erilainen smurffi, uusia mieluisampia ystäviä tuhmurismurffeista nimeltä Veksi ja Pontus – vai onnistuvatko muut smurffit vakuuttamaan hänet siitä, että kaikkien smurffien rakkaus Smurffiinaa kohtaan on smurffeinta kaikista!

Arviointi: Smurffit ovat täällä taas! Oli siis aivan pakko mennä katsomaan jo ennen virallista ensi-iltaa, kun kerran siihen oli mahdollisuus! 

     Smurffeja ei ole mahdollista katsoa vihainen ilme kasvoillaan, sillä heille on pakko nauraa. Erilaiset tempaukset ja kohellukset vain kuuluvat smurffien arkeen, vaikka ei tämä elokuva pelkkää koheltamista ollutkaan. Kaiken taustalla oli perheenjäsenen pelastaminen, vaikka se ei ollutkaan helppoa ja uskoa oikeisiin ihmisiin tarvittiin - ja paljon. 
     Tästä elokuvasta maininnanarvoisena hahmona pidän Ärjyä, joka ainakin yritti ajatella positiivisemmin kuin yleensä. Hänen sanontansa "mun peppu rutisee" jäi niin elävästi mieleen, että se saa edelleenkin hymyn huulille. Myös kaksi uutta smurffia - Veksi ja Pontus - olivat aivan mahtavia. Pontuksen kömpelyys ja Veksin ajattelutapa olivat vain niin hellyyttäviä, että heistä ei voinut olla pitämättä.
Arvosana: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti