20. elokuuta 2013

Kirja: Uhanalainen


Kirja: Uhanalainen
Kirjailija: Elina Rouhiainen
Gengre: fantasia, nuoret
Sarja: Susiraja #2
Julkaisuvuosi: 2013
ISBN: 978-951-31-7042-4

Raisa Oja, 17-vuotias Kallion kasvatti, ei Kainuun korven Hukkavaaraan muuttaessaan osannut aavistaa, miten paljon hänen maailmansa muuttuisi. Paettuaan susirajan vaaroilta takaisin Helsinkiin Raisa on yrittänyt keskittyä kaiken tapahtuneen unohtamiseen.
     Mutta suuri rakkaus, Mikael, ei ole niin vain unohdettavissa. Eikä Hukkavaara ole vielä paljastanut läheskään kaikkia salaisuuksiaan.
     Sudet kutsuvat. On pakko palata takaisin, vaikka se tarkoittaa ajautumista keskelle repivää taistelua.
     Jos edes omiin tunteisiin ei voi luottaa - keneen tai mihin voi?

Muita kirjailijan kirjoja: sarjassa ennen ilmestynyt "Kesytön".
Arviointi: Vahva, mielenkiintoinen, inspiroiva ja koukuttava jatko-osa. Täydelliseksi jatko-osaksi tätä ei kuitenkaan voi sanoa, vaikka lähelle tämä pääseekin. Ensimmäisen osan jälkeen vain odotukset olivat hieman korkeammalla kiinnostavuuden ja juonen kannalta, mutta kyllä tämäkin mennetteli.
     Raisan ja Mikaelin tarina käynnistyi Kesytön- kirjassa mielenkiintoisena ja mieleenpainuvana. Tältä kirjalta jotenkin vain odotti hieman samaa, vaikka Kesyttömän lopussa Raisa joutuikin lähtemään ja jättämään Mikaelin ilman hyvästelyjä. Onneksi tässä kirjassa oli kuitenkiin niin hyvä juoni pohjalla, että Raisan ja Mikaelin 'suhteen' ongelmat eivät kauheasti haitanneet. Tosin olisin toivonut, että heidän suhteensa olisi ollut erilainen kirjan loppuun mennessä.

     "Annoin paperien pudota lattialle. Ne levisivät kuin kuolleet puun lehdet. Menin hänen työpöytänsä luo. Silitin sen pintaa. Vasta sitten huomasin, että sen päälle oli jätetty pieni valokuva - sitä kokoa, jonka sai koulukuvien mukana ja joka mahtui helposti lomakkoon.
     Minä.
     Olin kääntänyt hänelle selkäni kahdesti. Hän ei enää antaisi minulle kolmatta mahdollisuutta."

     Muuten kirja oli yhtä mielenkiintoinen kuin edellinenkin osa. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa osaa. Rouhiainen osaa kirjoittaa mielenkiintoisesti ja pitää näin kiinnostuksen yllä koko kirjan ajan. Vaikka joskus tulisikin hieman ylsempi kohta kirjassa, pian alkaa taas tapahtua ja hieman tylsemmän osiot saavat väistyä taka-alalle.
Arvosana: 9+

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogisi aivan vastikään ja mukavalta vaikuttaa. Sait minusta seuraajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukava kuulla että edes joku on löytänyt tämän pikkuisen blogini. Toivottavasti tästä on sinulle apua tulevaisuudessa :)

      Poista