17. elokuuta 2013

Elokuva: Percy Jackson 2 (2013)


Elokuva: Percy Jackson: Hirviöiden meri (Percy Jackson: Sea of Monsters)

Suomen ensi-ilta: 16.8.2013
Ohjaaja: Thor Freudenthal
Gengre: seikkailu, fantasia

Pääosissa: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Nathan Fillion, Jake Abel, Sean Bean, Stanley Tucci, Leven Rambin, Brandon T. Jackson, Anthony Head


Newyorkilaista Percy Jacksonia (Logan Lerman) pidetään koulussa surkeana oppilaana. Todellisuudessa Percy on merenjumala Poseidonin poika.
Urhollinen ja nokkela Percy yrittää pelastaa Puoliveristen kesäleirin antiikin hirviöiden kynsistä. Pelastamiseen tarvitaan taikaesine, joka on ollut kadoksissa satoja vuosia. Eikä ihme, sillä löytääkseen taikaesineen täytyy ensin ylittää Hirviöidenmeri. Se sama, jonka halki historian sankarit Odysseuksesta alkaen ovat joutuneet purjehtimaan.

Arviointi: Tätä on odotettu kolme vuotta, ja kyllä odotus kannatti! Ihastuin jo kauan sitten kirjoihin ja kun ensimmäinen elokuva (Percy Jackson: Salamavaras) ilmestyi, ihastuin siihenkin. Näyttelijät on valittu hyvin, suuria muutoksia kirjoihin verrattuna ei ole tullut. Myös näyttelijöiden roolisuoritukset ovat mahtavia, vaikka ikää ja muuta kokemusta ei ehkä olekaan kertynyt kaikille niin paljoa.

     Rick Riordan kirjoitti kirjansa mielenkiintoisiksi, ja elokuvissa on kunnioitettu ja jatkettu samaa linjaa. Juoni etenee eikä se jää paikalleen kertaakaan. Toimintaa ja seikkailuja kestää koko elokuvan ajan eikä se jätä katsojaa kylmäksi. 

Arvosana: 10-

2 kommenttia:

 1. "suuria muutoksia kirjoihin verrattuna ei ole tullut"
  MITÄH!? Oletkohan edes lukenut kirjoja? Salamavaras elokuva ei edes noudattanut kirjan juonta! Missä olivat monet tärkeät hahmot kuten Clarissa tai Kronos (joka on sentään koko kirjasarjan pääpahis)? Puhumattakaan siitä typerästä 'helmien hakureissusta' joka elokuvassa tehdään. Kirjassahan se ei todellakaan mennyt niin, vaan Percy sai ne lahjaksi isältään. Juonta oli muutettu niin typerästi ja turhista kohdista! Mikä ihme sääntö sekin oli, etteivät jumalat saisi mukamas nähdä lapsiaan? Elokuva oli syvältä eikä sitä voi edes verrata kirjoihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuota. En edes tiedä mitä tähän pitäisi vastata. Ensinnäkin se että kysyt olenko edes lukenut kirjoja loukkaa syvästi, sillä voin vakuuttaa lukeneeni kirjat useammin kuin kerran. Ja toiseksi, ehkä sanojen muotoilusta ei käynyt aivan selväksi, mutta tarkoitin että Hirviöiden meri- elokuva seuraa melko hyvin kirjan juonta. Salamavaras tuntuu vain kantavan kirjan nimeä mukanaan. Joten pahoitteluni siitä. Tosin, jokaisella on myös omat mielipiteensä siitä miten paljon mikäkin elokuva noudattaa minkäkin kirjan juonta... Ja niin, loppu kommentistasi taitaakin liittyä enemmän Salamavarkaaseen joten en edes jaksa alkaa perehtyä siihen sen paremmin.
   Mutta kuitenkin, kiitos kommentistasi. Yritän vastaisuudessa ilmaista mielipiteeni hieman tarkemmin.

   Poista