11. heinäkuuta 2013

Elokuva: Jack Reacher (2013)


Elokuva: Jack Reacher: Tappajan jäljillä

Suomen ensi-ilta: 4.1.2013
Ohjaaja: Christopher McQuarrie
Gengre: toiminta, jännitys

Pääosissa: Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall, Richard Jenkins

     Menestyskirjailija Lee Childin jännitysromaaneista tuttu sankari, entinen sotilaspoliisi ja kovaotteinen etsivä Jack Reacher (Tom Cruise) astuu ensimmäistä kertaa valkokankaalle. 
     Kun ampujan laukaukset vaativat viisi kuolonuhria, kaikki todisteet näyttävät viittaavan poliisin vangitsemaan mieheen. Kuulusteluissa epäilty kuitenkin vaatii: ”Hakekaa Jack Reacher!” Näin alkaa ajojahti totuuden jäljillä ja vastauksia etsiessään Jack Reacher joutuu kohtaamaan epätavallisen vihollisen, joka varjelee salaisuuttaan keinoja kaihtamatta.

Arviointi: Menevä elokuva jota Cruise tähdittää upeilla näyttelijän taidoillaan ja kropallaan - joka nähdään myös ilman paitaa. En ole lukenut Childin kirjaa, mutta uskon että elokuva on sille vain eduksi. Aluksi niin normaalilta rikoselokuvalta kuin tämä elokuva ensin vaikuttikin, siinä oli myös jotain aivan uusia ja sykähdyttäviä piirteitä. Mutta se on varma, että myös tähän elokuvaan oli saatu hieman huumoria - joka aiheutti myös muutaman naurunpyrskähdyksen.


     Vaikka Cruisen tappelukohtaukset ynnä muut ovatkin todella hyviä ja vakuuttavia, täytyy myös muistaa muut hyvät näyttelijät jotka tässä elokuvassa esiintyivät. Eikä tietenkään saa unohtaa muutamia musiikkivalintoja jotka satuin epähuomiossa panemaan merkille - kun yleensä en niin kauheasti tuota musiikkia tule kuunnelleeksi. Ja annan vielä lisää plussaa siitä, että elokuvassa nähtiin myös hyvän näköisiä autoja joilla vielä päästiin ajamaan vähän kovempaakin vauhtia. Kunnon takaa-ajoa hieman kolhiintuvilla autoilla kun ei vaan voi voittaa mikään. Ainoa harmillinen puoli on se, että hyvät autot ajetaan romuttamokuntoon yhden vaivaisen illan aikana.
     Elokuvan yksi monista hyvistä puolista on se, että se soveltuu niin miehille kuin naisillekin. Mutta ei toki saa unohtaa sitä, että elokuvaan on merkitty ikärajaksi K16 - hyvällä syyllä. 
Arvosana: 9½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti