16. heinäkuuta 2013

Elokuva: G.I. Joe: Kosto (2013)


Elokuva: G.I. Joe 2: Kosto (G.I. Joe: Retaliation)

Suomen ensi-ilta: 29.3.2013
Ohjaaja: Jon M. Chu
Käsikirjoittajat: Paul Wernick, Rhett Reese
Gengre: toiminta, scifi

Pääosissa: Bruce Willis, Channing Tatum, Dwayne Johnson, Adrianne Palicki, Ray Stevenson, RZA, Ray Park, Arnold Vosloo, Byung-hun Lee


Action-hitti saa jatkoa elokuvassa G.I. Joe: Kosto. Roadblockin (Dwayne ”The Rock” Johnson) ja Duken (Channing Tatum) tiimi ei tällä kertaa taistele vain verivihollistaan, terroristijärjestö Cobraa vastaan. Valkoiseen taloon on luikerrellut todellinen myrkkykäärme: Zartan (Arnold Vosloo) on soluttautunut hallintoon Storm Shadown (Byung-hun Lee) ja Fireflyn (Ray Stevenson) avustuksella. Pahin uhka tulee sisältä päin, kun erikoisjoukko määrätään tuhottavaksi. Maailman kohtalo lepää ryhmän harteilla ja heidän on toimittava omillaan. On vain yksi mies johon he voivat luottaa – itse alkuperäinen G.I. Joe, kenraali Joseph Colton (Bruce Willis), eliittijoukon legendaarinen perustaja.

Arviointi: Ei ihan sellainen elokuva mitä odotin ensimmäisen osan perusteella, mutta ei tämäkään huono ollut. Itse pidin kuitenkin enemmän ensimmäisestä osasta, tämä osa ei todellakaan ollut sen jälkeen välttämätön tekele. 

     Taas päästiin kuitenkin näkemään taisteluja, riitoja, ammuskelua.. Kaikkea mitä kunnon toimintaelokuvassa kuuluu olla. Elokuva jatkoi ensimmäisen "G.I. Joe":n teemaa, mutta jotenkin tuntui että tämä osa olisi ollut hieman irrallinen. Niin monta henkilöä oli korvattu uusilla hahmoilla ja näyttelijöillä, mutta silti "pahikset" olivat ne samat.. Hieman ristiriitaista kun "hyviksistä" ei melkein kukaan ollut ensimmäisessä osassa mukana. Tosin onhan ohjaaja ja käsikirjoittajatkin vaihtuneet, joten mitä siitä sitten voi muuta seurata..
     Ensimmäiseen osaan verrattuna tämä tuntui hieman realistisemmalta pakkaukselta. Tosin myös tästä elokuvasta löytyy niitä kohtia jolloin katsoja voi vai miettiä "Mitä h*lvettiä?" tai "Tuossa ei ole mitään järkeä" tai jotain muuta vastaavaa. Tietenkin scifi-elokuviin kuuluu tietynlainen utopisuus, mutta rajansa kaikella. Onneksi tässä osassa noita rajoja ei oltu ihan niin paljoa rikottu. 
Arvosana: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti