12. heinäkuuta 2013

Elokuva: Dark Shadows (2012)


Elokuva: Dark Shadows

Suomen ensi-ilta: 11.5.2012
Ohjaaja: Tim Burton
Gengre: komedia, fantasia

Pääosissa: Johnny Depp, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Jonny Lee Miller, Chloë Grace Moretz, Helena Bonham Carter, Gulliver McGrath

Dark Shadows on Tim Burtonin vampyyrifantasiadraama, jossa Johnny Deppin esittämä Barnabas Collins on vuonna 1772 menestynyt liike- ja naistenmies, kunnes tekee elämänsä virheen särkiessään väärän naisen sydämen. Angelique Bouchard (Eva Green) on nimittäin noita, joka kostoksi huonosta kohtelusta muuttaa Barnabaksen vampyyriksi ja hautaa tämän elävältä. 200 vuotta myöhemmin Barnabas vapautuu haudastaan ja löytää itsensä hyvin muuttuneesta maailmasta vuodesta 1972. Hän etsii käsiinsä sukunsa jälkeläiset, jotka tuntuvat olevan melko erikoista sakkia.

Arviointi: Upea, luova ja hyvin toteutettu elokuva jota tähdittää aivan upeasti mahtava Johnny Depp ilmeikkäillä kasvoillaan, puheellaan ja tyylillään valloittaa kaikki katsojat. Jos elokuvasta ei mitään muuta hyvää voi sanoa, niin tämän herran roolisuoritus on kuitenkin pakko huomioida.

     Depp ei kuitenkaan ollut ainoa hyvä osa tässä elokuvassa - eikä myöskään ainoa hyvä näyttelijä. Tähän elokuvaan oli kiteytetty niin kostonhimo, parisuhde draama, perhesiteet, pikkukaupunkien yhtäläisyydet pienistäpiireistä sekä huumori. Upeat ja erilaiset hahmot loivat kokonaisuuden joka hämmästytti, nauratti, itketti ja jätti hyvän mielen. Burton on taas kerran saanut luotua upean elokuvaelämyksen jonka voi toistaa useampaankin kertaan.

Arvosana: 9½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti